2019. október 30., szerda



Egy jól sikerült este

Szandra kibontotta a második üveg bort.
– Elvégre kell az energia – motyogta mag elé.
Teletöltötte a vizespoharát és elterpeszkedett a kanapén. Amíg minőségi piát iszik pohárból, addig semmiképpen nem alkoholista, akármit is mondott a múltkor az anyja.
Ugyan mit ért ő hozzá! Sosem próbálta megérteni, de kritizálni azt annál inkább. Jobb lesz, ha a lehető legminimálisabbra csökkenti a találkozásokat vele. Húsvétra és karácsonyra. Különben meg ott a telefon. Ezért találták fel. Halleluja!
Visszatértek a gondolatai Zolihoz. A veszettül sármos és jótestű új orvoskollégához. A férfi egy hete csúsztatott Szandra köpenye zsebébe egy levelet, és miközben rákacsintott, azt mondta:
– Ki ne hagyd az évszázad lehetőségét!
Hetek óta flörtöltek, és Szandrát egyre kevésbé tartotta vissza a férfi ujján csillogó karikagyűrű.
Bassza meg! Pétert sem tartotta vissza, amíg házasok voltak, hogy fűvel-fával megcsalja. Ezek mind egyformák! Fiatalok, Istennek képzelik magukat, és a falu bikája címért versenyezve a szarvukra tűznek minden nőt, aki az útjukba kerül.
Szandra kinyitotta a borítékot és végre összeszedte a bátorságát ahhoz, hogy elolvassa a levelet.
Egyszerű, nyomtatott fekete-fehér meghívót húzott elő. Megrándult a szája széle és a jobb szeme tikkelni kezdett. Az ajkait összeszorította, de a szemhéjrángással nem tudott mit kezdeni. Felhajtotta a száraz vöröset és újra teletöltötte a poharát.
A meghívó hátterét szürke tök csúfította.
„ Szeretettel várunk a cég csapatépítő jelmezes Halloween bulijára!”
– Hát ez tök gáz.
Az még nagyobb gáz, hogy csak ma nyitotta ki a levelet, a buli estéjén, amikor már majd két üveg jófajta bikavér segítette a vérképzését és az ellazulását.
– Mi lenne, ha elmennék?– morfondírozott Sandra.
Meggyújtott egy szál cigarettát, hátradőlt a kanapén. Mire elszívott három szál cigit és megitta a második üveg bort is, elhatározásra jutott.
Előkotorta a szekrénye aljáról a csillogó rózsaszínű latex szerelését. Igazi csillámpóninak nézett ki benne, farkat is varratott a fenékrészére, amit riszálhatott, ha kedve tartotta. A színes, sörényes maszk mögött senki meg sem fogja ismerni.
Péter a megismerkedésük éjszakáján, azon az elfuserált farsangi bálon azt mondta, hogy sosem hitte, hogy egy olyan nővel fog dugni, akinek farka van. Talán Zoli fantáziáját is megmozgatja a jelmez. Biztosan valami menő mozihősnek fog öltözni, és akkor Szandra, mint csillámpóni felajánlhatja neki, hogy meglovagolhatja, ha van hozzá kedve.
Magára rángatta a fényes nadrágot és fintorogva forgolódott a tükör előtt. Pontosan úgy nézett ki benne, mint egy húsvéti kötözött sonka, pedig eddig meggyőződése volt, hogy fogyott néhány kilót. Sajnos a valóság teljesen mást mutatott.
Végigdőlt a kanapén, behunyta a szemét és várta, hogy megjelenjen a Tündér keresztanya, és egy pálcasuhintással hercegkisasszonnyá változtassa, elvégre ez a boszorkányok éjszakája, azt mondják.
Odakint a fákon megzördültek a sárguló levelek, sült tök illata kúszott be a nyitott ablakon.
Szandra szeme lecsukódott, kezéből kihullott az üres borospohár, végiggurult a szőnyegen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban